11:00

Örby IS Svart

Referat: Stureby SK Blå - Örby IS Svart

Dags för dagens andra derby i Sanktan, denna gång mot Örby i svår serien. Tjejerna sken ikapp med dem strålande solen på uppvärmningen och både tempo och kvalitet var på topp. Kanske bidrog också nytänkandet med musik på uppvärmningen till extra energi.

När domaren blåste igång spelet var energin fortsatt på topp och söders blå bosatte sig verkligen på motståndarnas planhalva första tio minuterna. Chanser skapades också och 1-0 kom mycket logiskt. Resten av halvleken fortsatte i samma stil och även om tempot mattades i värmen hade Sturpen-tjejerna full koll på händelserna - tyvärr utan att få ytterligare utdelning.

I andra kom Örby ut med ny energi samtidigt som hemmaspelarna slutade prata med varandra och blev alldeles för bekväma. Örby var inte sena att utnyttja detta utan flyttade upp spelet och kunde fullt rättvist både kvittera och ta ledningen med 2-1.

Örby spelar ett tajt markeringsspel liknande man-man som ger lite ytor att spela vårt sedvanliga passningsspel. Istället krävs att varje spelare använder sin fina individuella teknik och gör sin spelare för att skapa ytor. Sagt och gjort - På egen hand tog tjejerna tag i det på precis det sätt vi ville och kunde till slut stå som segrare med 5-2 efter fyra fina mål.

Vi rider vidare på höstens fina segersvit, tar med oss att vi är fortsatt tempostarka i spelet och använder veckan till att återvända till våra framgångsrika spelvändningar igen.